Taiteilija, tule mukaan!

 

 

Arts Management Helsinki avasi co-work -taiteilijayhteisön syksyllä 2015. Parinkymmenen freelancerin yhteisössä on jo yli kahden vuoden ajan kehitetty toimintamuotoja ja palveluja, jotka parhaiten mahdollistavat taiteilijana toimimisen vaihtelevissa työolosuhteissa ja uravaiheissa.

Pitkäjänteistä, pysyvää ja henkilökohtaista tuotantoapua on viime syksystä lähtien ollut saatavilla Iso Roban toimistossa jäsenyysperusteisesti. Ammattituottajan lisäksi jäsenet voivat hyödyntää kollegiaalista verkostoa, osallistua yhteisiin tapahtumiin sekä käyttää toimistotilaa. AMH:n kautta onnistuu myös keikkalaskutus, palkanmaksu, A1-todistukset, vakuutukset, kansainväliset sopimukset ja erilaiset käytännön järjestelyt.

Nyt on palvelumalli testattu ja toimivaksi todettu, joten uusia jäseniä voidaan taas ottaa mukaan.

 

Jos toimit taiteen kentällä ja jäsenyys kiinnostaa, lue lisää taiteilijapalvelusta tai ota yhteyttä. Voit myös tutustua nykyisiin jäseniin täällä.

Jäsenyysperusteisen taiteilijapalvelun kuukausimaksu on 50 euroa. Kalenterivuonna 2018 jäsenet voivat myös hyödyntää uutta vuosimaksua, joka on kertasuorituksena 500 euroa.*

 

 

“Arts Management Helsinki tekee valtavan tärkeää työtä freelancer-taiteilijoiden puolesta tarjoamalla tuotannollisen kehyksen, joka ei ole kiinni taiteellisen työn sisällössä. Mikään ei vähennä freelancerin yksinäisyyttä niin tehokkaasti kuin taiteilijaelämän kaikkia puolia ymmärtävä taho, joka tarjoaa taiteilijoille työtilaa, henkilökohtaista neuvontaa, olennaisen tärkeää ammatillista tietoa ja kaikenlaista tukea kahvikupillisista urastrategioihin.

Vanhan kliseen mukaan freelancerin tärkein ominaisuus on pettymyksien sietäminen. Tämä klisee kannattaa kyseenalaistaa. Entäpä jos freelancerin tärkein ominaisuus olisikin kyky hyödyntää tarjolla olevia palveluita? Entä jos meidän ei tarvitsisikaan automaattisesti olla ammattilaisia paitsi taiteessamme myös tuotannollisissa, hallinnollisissa ja strategisissa asioissa?

Entä jos meidän ei tarvitsisikaan pärjätä aina yksin?”

Elina Kilkku
teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija

 

 

 

*Uusille jäsenille lisäksi liittymismaksu 100 euroa.

 

©2019 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?