Kulttuuri on noussut viime vuosina yhä keskeisemmäksi kaupunkistrategioiden ja asuinympäristöjen näkökulmaksi. Avoimet julkiset tilat, asukaslähtöinen kaupunkisuunnittelu, ympäristötaide sekä aktivismin ja artivismin rajapinnat ovat kaupunkien nykyaikaisia kehittämisen ja erottumisen välineitä.

Nordic Urban Lab tarjoaa näkymiä tulevaisuuden kaupunkisuunnitteluun ja julkiseen taiteeseen.

Nordic Urban Lab on pohjoismainen tapahtuma, joka kokoaa yhteen kulttuuritoimijat, kaupunkisuunnittelijat, arkkitehdit, taiteilijat, tutkijat ja kaupunkiaktivistit Hanasaaren kulttuurikeskukseen 22.–24.3.2018. Kolmipäiväiseen seminaariin on kutsuttu yli 50 asiantuntijaa ja avainhenkilöä, jotka pitävät keynote-puheenvuoroja, luentoja, keskusteluja ja työpajoja aiheeseen liittyen. Tapahtuma tarjoaa yleiskuvan eurooppalaisista ja pohjoismaisista trendeistä ja kokemuksista sekä keskittyy kysymyksiin, käytäntöihin ja esimerkkitapauksiin Suomessa.

Tulevaisuuteen kurkottavan tapahtuman teemoina ovat mm. kulttuurikartoitus (cultural mapping), performatiivinen arkkitehtuuri, urbanismi ja pelit, julkisen taiteen uudet suuntaukset, mikrotopiat sekä kansalaisaktivismin eri muodot.

Tämä on kolmas tanskalaisen Metropolis-hankkeen järjestämä Urban Lab -tapahtuma. Tanskassa, Ruotsissa ja nyt Suomessa järjestettyjen tapahtumien tarkoituksena on paitsi jakaa tietoa ja inspiraatiota, myös yhteiskehittää kulttuurisuunnittelun työkalupakki, joka auttaa kaupunkeja, yhteisöjä, taiteilijoita ja kulttuurijärjestöjä hyödyntämään parhaita käytäntöjä ja osaamista.

Nordic Urban Lab
22.–24.3.2018
Hanasaaren kulttuurikeskus

Tapahtuman verkkosivut: http://www.metropolis.dk/nordic-urban-lab/

Koko ohjelma: http://www.metropolis.dk/wp-content/uploads/2017/10/NordicUrbanLab.pdf

 

Nordic Urban Labin järjestää Metropolis / Københavns Internationale Teater.
Tapahtumaa tukee Pohjoismainen Kulttuurirahasto.

©2018 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

* Your name
Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?

Log in with your credentials

Forgot your details?