Veli Lehtovaara

Koreografi

Veli Lehtovaara

Veli Lehtovaara on kansainvälisellä tanssin ja kokeellisen teatterin kentällä työskentelevä koreografi ja esiintyjä. Hän asui ja työskenteli Brysselissä vuosina 2008-2018. Hänen teoksiaan on esitetty keskeisissä esitystaloissa ja festivaaleilla Euroopassa sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa.

Lehtovaaran työtavoissa painottuu yhteistyö. Hän yhdistää elementtejä eri taiteenaloilta omaan koreografiseen praktiikkaansa. Vuodesta 2015 lähtien Lehtovaara on keskittynyt työssään ekologisen ajattelun, koreografisen praktiikan ja ruumiin moninaisuuden rajapintoihin.

Lehtovaaran viimeisin teos Ikimetsä | Clearcut suuntaa huomion luonnontilaisiin vanhoihin metsiin, joiden ajallinen kerroksellisuus ja elämänmuotojen moninaisuus kaventuu taloudellisen toiminnan seurauksena. Teoksessa yhdistyy koreografia ja kokeellinen kuunnelma. Esitykset tapahtuvat kauppakeskuksissa.

Vuosina 2020-22 Lehtovaara osallistuu vierailijana ja tanssitaiteilija Matilda Aaltosen työparina tutkimushankkeeseen Voiko eläintä kertoa?.  Lehtovaara esittää myös teosta Ontto harmaa tanssi (2020) yhdessä koreografi Anna Mustosen ja runoilija Olli-Pekka Tennilän kanssa.

Vuodesta 2018 lähtien Lehtovaara on työskennellyt opettajana, arvioijana, neuvonantajana ja mentorina tanssitaiteen koulutusohjelmissa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Tags:

©2024 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?