Veli Lehtovaara

Koreografi

Veli Lehtovaara

Veli Lehtovaara on kansainvälisellä tanssin ja kokeellisen teatterin kentällä työskentelevä koreografi. Hän asui ja työskenteli Brysselissä vuosina 2008-18. Hänen teoksiaan on esitetty keskeisissä esitystaloissa ja festivaaleilla Euroopassa sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa.

Lehtovaara tekee usein yhteistyötä muiden kanssa ja yhdistää elementtejä eri taiteenaloilta omaan koreografiseen praktiikkaansa. Hän on tehnyt mm. näyttämöteoksia, elokuvia ja esitysinstallaatioita. Vuodesta 2015 lähtien hän on keskittynyt työssään ekologisen ajattelun, koreografisen praktiikan ja ruumiillisuuksien rajapintoihin.

Tällä hetkellä Lehtovaara työstää uutta teosta Ikimetäs, joka suuntaa huomion vanhojen metsien ajallisuuksiin ja diversiteetteihin. Teos on yhdistelmä koreografista työtä ja radiokuunnelmaa, jota esitetään kauppakeskuksissa ja verkossa. Lehtovaara esittää myös teosta Ontto harmaa tanssi (2020) yhdessä koroegrafi Anna Mustosen ja runoilija Olli-Pekka Tennilän kanssa. Vuosina 2020-21 Lehtovaara osallistuu tutkimushankkeeseen Voiko eläintä kertoa?, jossa mukana ovat myös Elisa Aaltola, Outimaija Hakala, Salla Tuomivaara and Matilda Aaltonen. Vuosina 2018-20 Lehtovaara on työskennellyt mentorina, opettajana, arvioijana ja neuvonantajana tanssitaiteen koulutusohjelmissa Teatterikorkeakoulussa.

Tags:

©2021 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?