Tiia Kasurinen

Taiteilija, koreografi

Tiia Kasurinen (she/her) on Tukholman taideyliopistosta vuonna 2017 valmistunut, Helsingissä asuva taiteilija ja koreografi. Hän tutkii töissään mm. identiteetin, feminiinisyyden, katseen ja pop-kulttuurin teemoja, usein maskeerauksen ja visuaalisen muodonmuutoksen kautta. Youtube-tutorialit ja somaattinen liike kulkevat hänen töissään rinnakkain, luoden tunnistettavan estetiikan.

Kasurisen töitä on näytetty mm. Helsingin Juhlaviikoilla ja Zodiak-teatterissa (ONSTAGE – The Concert 2023; I’m not entirely here (cybersad) 2020 ja 2021), New Performance Turku Biennaalissa (Live Stream 2021 ja The Life of Harmony: extended 2019), Gátt-festivaaleilla Kööpenhaminassa (ONSTAGE 2022), Reykjavik Art Festivaaleilla (Live Stream, Gátt Hub 2022) sekä Kuopion kaupunginteatterissa/Tanssiteatteri Minimillä (SURFACE 2022).

Kun Kasurinen ei työskentele omien projektiensa parissa, hän tekee töitä muiden taiteilijoiden kanssa. Hän työskenteli vuonna 2023 pohjoismaalaisen JÖRÐ-projektin parissa, joka sai ensi-iltansa installaatioperformanssin muodossa Färsaarten Pohjolan Talolla. Kasurinen kuuluu Prekaarit Praktiikat -taiteilijaryhmään, jonka toiminta perustuu taiteelliseen vaihtoon, sekä Ruotsissa vaikuttavaan INSISTER SPACE-yhteisöön, joka on taiteilijavetoinen alusta freelance-koreografeille. Hänet on kutsuttu osaksi pohjoismaista nuorten taiteilijoiden Platform Gátt-verkostoa.

Kasurinen esiintyy myös drag queeninä. Projekti tutkii sukupuolen käsitettä liikkeessä ja koreografiassa, siitä on syntynyt kaksi tanssiteosta (Vulcano, 2017 ja Dragging the Drag: Vulva T, 2016). Esiintyjänä Kasurinen on toiminut mm. Benoît Lachambren, Miguel Gutierrezin, Ellen Söderhultin, Isabelle Schadin ja Trisha Brown Companyn teoksissa.

Vuonna 2022 Kasuriselle myönnettiin kansainvälinen DanceWEB-stipendi ImpulsTanz-festivaaleille Wieniin. Kasurinen työskentelee Suomen kulttuurirahaston yksivuotisella apurahalla 2023-2024. Hänelle myönnettiin valtion taiteilija-apuraha vuodelle 2021.

 

Tags:

©2024 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?