Teea Aarnio

Muusikko, säveltäjä, äänisuunnittelija, lauluntekijä

Teea Aarnio

Muusikko Teea Aarnion tärkein taiteellinen inspiraatio kasvaa juurista. Hän on laulaja, säveltäjä, äänisuunnittelija, lauluntekijä ja tutkii aina uusia soittimia. Hän on soundpainting-improvisaation harjoittaja, kokenut eri instrumenttien soittaja, ja hän työskenteli tanssijana 10 vuotta.

Musiikki on hänen tapansa käydä vuoropuhelua nähdyn ja näkymättömän kanssa; hengityksen ja harmonian luomisen kanssa; oikeiden identiteettiä ja yhteisöllisyyttä koskevien kysymysten löytämisen kanssa. Hän on kiinnostunut poikkitieteellisestä lähestymistavasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Luonnon monimuotoisuuden ja kulttuurisen monimuotoisuuden teemat sekä tieteen ja taiteen välinen vuoropuhelu ovat läsnä hänen teoksissaan.

Laulajana hänen tärkeimmät vaikutteensa tulevat globaalista musiikista, jazzista, vaihtoehtoisesta ja avantgarde-musiikista. Äänisuunnittelijana hän keskittyy vaihtoehtoisiin lähestymistapoihin elektroakustiseen äänessä ja käyttää äänilähteenä pääasiallisesti vain ihmisen ääntä. Hän on opiskellut soundpainting-improvisaatiota Suomessa ja Ruotsissa Walter Thompsonin ja Sonja Korkmanin johdolla ja työskennellyt kymmenen vuotta laulajana improvisaatioyhtyeessä. Hän on valmistunut Helsinki Pop & Jazz Konservatorion ammattiopinnoista, ääni pääinstrumenttinaan.

Teea Aarnio on työskennellyt erilaisissa projekteissa Suomessa ja kansainvälisesti. Hän on työskennellyt muun muassa muusikoiden, kuvaajien, tanssijoiden, teatteriryhmien, nykytaiteilijoiden kanssa. Hän on työskennellyt myös lauluvalmentajana, ääninäyttelijänä ja esittävän taiteen kouluttajana. Hänen ensialbumin teemana on luontoyhteys ja se julkaistaan pian. Vuoden 2020 aikana hän loi ja julkaisi visuaalisen EP:n, musiikkivideotrilogian, yhteistyössä helsinkiläisen tuotantoyhtiön Playart Productionsin kanssa.

Vuonna 2021 hän aloitti yhteistyön muun muassa koreografi Wilhelmina Ojasen kanssa, ja liittyi Arts Management Helsingin taiteilijajäseneksi.

(Kuva: Elvi Keränen)

Tags:

©2023 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?