Teea Aarnio

Vokalisti, Säveltäjä, Taiteilija

Teea Aarnio

Teea Aarnion tärkein inspiraatio nousee juurista; luontoyhteydestä. Teea Aarnion teoksissa yhdistyvät muusikkouden, äänitaiteen ja esittävän taiteen menetelmät. Hän on laulaja, säveltäjä, äänisuunnittelija, esiintyvä taiteilija, kirjoittaja. Hän työskenteli tanssijana 10 vuotta.

Ääni ja taide ovat hänen tapojaan käydä vuoropuhelua nähdyn ja näkymättömän kanssa; hengittää ja luoda harmoniaa; löytää oikeat identiteettiä ja yhteisöllisyyttä koskevat kysymykset. Hän on kiinnostunut poikkitaiteellisesta lähestymistavasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Hänen työssään ovat esillä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuurisen monimuotoisuuden teemat sekä tieteen ja taiteen välinen vuoropuhelu.

Hänen ääntään on kuvailtu rauhoittavaksi, muinaiseksi ja moderniksi. Laulajana hänen tärkeimmät vaikutteensa tulevat jazzista, vaihtoehtoisesta ja avantgardistisesta musiikista sekä niin sanotusta globaalista musiikista. Äänisuunnittelijana hän keskittyy vaihtoehtoisiin elektroakustisiin lähestymistapoihin ja käyttää äänilähteenä pääasiassa vain ihmisen ääntä. Hän on opiskellut soundpainting improvisaatiota Suomessa ja Ruotsissa Walter Thompsonin ja Sonja Korkmanin kanssa ja työskennellyt kymmenen vuotta vokalistina improvisaatiomusiikkia esittävässä yhtyeessä. Hän on valmistunut Helsinki Pop & Jazz Konservatorion ammattiopinnoista, ääni pääinstrumenttinaan. Kirjoittajana hän on tarinankertojien sukulinjassa – ammentaen syklisen olemassaolon ikuisista mysteereistä.

Teea Aarnio on työskennellyt eri projekteissa Suomessa ja kansainvälisesti. Hän on työskennellyt muusikoiden, kuvaajien, tanssijoiden, teatteriryhmien, nykytaiteilijoiden kanssa. Hän on työskennellyt myös lauluvalmentajana ja esittävän taiteen kouluttajana.

Vuonna 2020 hän loi ja julkaisi tulevaa ensilevyä pohjustavan visuaalisen EP:n, musiikkivideotrilogian, yhteistyössä helsinkiläisen tuotantoyhtiö Playart Productionsin kanssa. Vuonna 2021 hän aloitti yhteistyön mm. koreografi Wilhelmina Ojasen kanssa.

Hän on luonut tulevan monikielisen ensilevynsä yhteistyössä musiikkituottaja Jukka Backlundin kanssa. Albumin teemana on luontoyhteys. Hänen ensialbuminsa julkaistaan vuonna 2022.

(Kuva: Elvi Keränen)

Tags:

©2022 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?