Teea Aarnio

Muusikko, monialainen taiteilija

Teea Aarnio

Teea Aarnion tärkein inspiraatio nousee pohjoisista juurista; historian ja nykyhetken yhteydestä; kansanperinteestä ja luontoyhteydestä. Teea Aarnion työskentelyssä yhdistyy muusikkouden, äänitaiteen ja esittävän taiteen menetelmät. Hän on laulaja, äänisuunnittelija, säveltäjä, kirjoittaja, ääninäyttelijä, esiintyvä taiteilija. Hän työskenteli kymmenen vuotta tanssijana.

Ääni ja taide on hänen tapansa käydä vuoropuhelua nähdyn ja näkymättömän kanssa, hengittää ja luoda harmoniaa, löytää oikeat identiteettiin ja yhteisöllisyyteen liittyvät kysymykset. Hän on kiinnostunut poikkitieteellisestä, ja -taiteellisesta lähestymistavasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Luonnon ja kulttuurin monimuotoisuuden teemat; tieteen ja taiteen välinen vuoropuhelu, ovat läsnä hänen töissään.

Hänen ääntään on kuvailtu muinaiseksi ja moderniksi. Muusikkona hänen tärkeimmät vaikutteet tulevat jazzista, vaihtoehto- ja avantgarde-musiikista ja globaalista musiikista. Äänisuunnittelijana hän keskittyy vaihtoehtoisiin lähestymistapoihin elektroakustisessa äänessä ja käyttää äänilähteenä usein vain ihmisen ääntä. Hän on opiskellut soundpainting- improvisaatiota Suomessa ja Ruotsissa Walter Thompsonin ja Sonja Korkmanin kanssa ja työskennellyt kymmenen vuotta laulajana soundpainting-improvisaatiomusiikkia esittävässä yhtyeessä. Esiintyjänä ja säveltäjänä hänen tärkeimmät vaikutteet ovat kansanperinteen rituaalinen yhteisöllisyys ja paikkasidonnainen installaatiotaide. Muusikkona hän on kansanperinteen tanssittajien ja tarinankertojien sukulinjassa ja nauttii myös laulujen kirjoittamisesta muille äänille.

Teea Aarnio on työskennellyt lukuisissa projekteissa Suomessa, sekä kansainvälisesti. Hän on toiminut laulunopettajana ja taidekasvattajana. Hän loi vuonna 2022 julkaistavan monikielisen debyyttialbuminsa yhteistyössä musiikkituottaja Jukka Backlundin kanssa, albumin teemana on luontoyhteys. Vuonna 2020 hän loi ja julkaisi visuaalisen EP:n, musiikkivideotrilogian, yhteistyössä helsinkiläisen Playart Productions -tuotantoyhtiön kanssa.

(Kuva: Elvi Keränen)

Tags:

©2022 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?