Samira Elagoz

Taiteilija

Suomalais-egyptiläinen taiteilija Samira Elagoz (1989) on valmistunut koreografiksi Amsterdamin yliopistosta vuonna 2016. Video-/elokuvatyössään hän hyödyntää esittävien taiteiden taustaansa ja luo omaleimaisen tavan tehdä dokumentaarista fiktiota.

Vuodesta 2013 vuoteen 2019, ollessaan vielä naispuolinen taiteilija, Elagoz tutki ja kuvasi cis-miehiä, jotka hän kohtasi eri verkkoalustojen kuten Craigslist, Tinder ja Chatroulette kautta. Elagoz kiersi viiden vuoden ajan ympäri maailmaa, ennen #metoo aikaa ja sen jälkeen, esityksellään Cock, Cock, Who’s There?, jonka teemana oli hänen kokemansa seksuaalinen väkivalta. Monen vuoden kiertämisen jälkeen Sam huomasi, että esitys joka alkoi naisena olemisen ylistyksenä paljastui sen jäähyväiseksi.

Nyt hän identifioituu transmieheksi, jolla on high femme menneisyys.

Samiran teoksia on esitetty lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ja esityskonteksteissa, mm. IDFA, Impulstanz, CPH:DOX, Kaaitheater, The White Chapel Gallery, The EYE museum, Edinburgh Fringe ja La Casa Encendida. Hän on voittanut lukuisia palkintoja, viimeisimpänä Venetsian teatteribiennaalin Hopeinen leijona 2022.

 

Tags:

©2024 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?