Sami Henrik Haapala

Näyttelijä

Sami Henrik Haapala on näyttelijä, tanssija ja dj. Sami Henrikin esiintyjyydessä yhdistyy kokeellisen nykytanssin vapaus ja ilmaisuvoima sekä perinteisen englantilaisen näyttelijäntyön tarkkuus ja muototietoisuus.

Sami Henrik on työskennellyt mm. William Petit’n (FRA), Tassos Stevensin (UK), Janne Saarakkalan, Petri Kekonin, Vihtori Rämän, Sergei Proninin (RUS), Johanna Tuukkasen ja Vesa-Tapio Valon kanssa. Hän on esiintynyt teoksissa, joiden genrejä ovat olleet mm. perinteinen ja kokeellinen teatteri, katuteatteri, nykytanssi, kuunnelma, mainos, tanssi- ja esitysklubit, live art, roolipelit, dramatisoitu kaupunkitapahtuma ja musikaali.

SHH on muiden ammattiensa lisäksi myös tohtorikoulutettava Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Hänen väitöstutkimuksensa aiheena on näyttelijäntyö osallistavissa ja upottavissa esityksissä. Hän on myös Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja, joka jatkaa Kadonnut kaupunki Oy ja Elämyspuisto-osasto -nimillä tunnettujen kollektiivien taiteellista työtä. Nämä kollektiivit ovat kehittäneet pisimpään pelisuunnittelua ja esittävää taidetta Suomessa. Haapala on myös kirjoittanut immersiivisestä teatterista ensimmäisenä Suomessa ja tuonut termin laajempaan käyttöön.

 

Tags:

©2019 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?