Reetta Honkakoski

Näyttelijä / Corporeal Mime -miimikko

Reetta Honkakoski (s. 1977) on helsinkiläinen fyysisen teatterin ohjaaja ja Corporeal Mime -näyttämötaiteilija, sekä Reetta Honkakoski Companyn taiteellinen johtaja.

Honkakoski tunnetaan kehollisista teatteriteoksista, jotka rakentuvat ilmaisuvoimaisen ruumiin, kirkkaiden kuvien ja kehollisen dramaturgian varaan. Hänen työnsä koetaan usein kollektiivisten ja henkilökohtaisten assosiaatioiden kautta. Honkakosken esityksiä on nähty kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla, viimeisimpänä Edinburgh Fringe Festival 2019 jossa hänen ensembleteoksensa Pulpetti (The Desk) palkittiin erittäin arvostetulla Scotsman Fringe First palkinnolla.

Honkakosken taiteellisen praktiikan keskiössä oleva Corporeal Mime on fyysisen teatterin taidokas ja runollinen suuntaus, johon Honkakoski erikoistui lontoolaisessa Theatre de L’Ange Fou’n huippukoulussa (2006-2013). Hän on tehnyt taiteellisia yhteistöitä mm. tanssiteatteriryhmä Gruppen Fyran, nykyklovneriaryhmä Kallo Collectiven ja kuvataiteilija Jukka Rusasen kanssa. Freelance-näyttelijänä hän on toiminut mm. Helsingin kaupunginteatterin, Wasa Teaterin ja Punchdrunk’in (UK) tuotannoissa.

Tags:

©2021 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?