Ninni Perko

Tanssitaiteilija

Ninni Perko on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen taiteellinen johtaja. Vuonna 2011 perustetun Sivuun Ensemblen esityksissä näyttäytyy voimakas taidemuotojen välinen dialogi. Ryhmän esitykset avaavat uusia tulkintoja yksilön ja yhteisön kannalta merkittäviin ajankohtaisiin aiheisiin.

Koreografi-ohjaajana, tanssijana ja pedagogina toimiva Perko käsittelee monitaiteisilla teoksillaan yhteiskunnallisia kysymyksiä yksilön näkökulmasta. Hänen runollisrealistiset työnsä ovat pureutuneet mm. lähisuhdeväkivaltaan (Jäljet 2011), muistisairauteen (Vain rakkaudesta 2012), yksinäisyyteen (Vieraskirja 2014) ja kyltymättömyyteen (Jatkot 2017). Perko nostaa taiteellaan väsymättömästi esille toiseutta ja marginaalia. Näyttämöiltä laitoksiin kiertäviä esityksiä on nähty niin Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa, Kansallisteatterissa ja kansainvälisillä festivaaleilla kuin monipuolisissa palvelukeskuksissa, kouluissa ja sairaaloissa.

Perko on opiskellut tanssitaidetta Amsterdamissa (SNDO), sekä suorittanut tanssinopettajan ja teatteri-ilmaisunohjaajan tutkinnot Suomessa. Hän hyödyntää työssään fyysisen teatterin tekniikoita. Perko palkittiin 2017 Helsingin kaupungin Vuoden taiteilijana ja hän sai Vuoden muistiteko -tunnustuspalkinnon 2019.

Tags:

©2023 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?