Maija Hirvanen

Koreografi

Maija Hirvanen on koreografi ja esitysten tekijä. Hänen töitään on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti keskeisillä näyttämöillä ja festivaaleilla, mm. Tanz im August/Hebbel am Ufer/Berliini, ImpulsTanz/Wien, Sadler’s Wells ja South Bank Centre/Lontoo, SPRING/Utrecht, Melkweg/Amsterdam, Seoul Performing Arts Festival, Rencontres chorégraphiques internationales/Pariisi, Dansens Hus/Tukholma, Kiasma ja Helsingin Juhlaviikot.

Hirvanen on kiinnostunut mm. taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien välisistä suhteista ja esityksestä yhteisöllisenä tapahtumana. Viime vuodet Maija on keskittynyt työskentelemään “more-than-human” -maailmankuvan kautta. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat Taide ja Rakkaus (2017), Magic and Despair (2019) ja Life as we know it (2020). Hän on tehnyt yhteistyötä esim. ohjaaja Ong Keng Senin (Singapore), nykytaiteilija Tellervo Kalleisen ja koreografien Mia Habib (NO) Steinunn Ketilsdottir (IS) kanssa.

Hirvanen on kutsuttu vierailevaksi tai johtavaksi taiteilijaksi useisiin kansainvälisiin hankkeisiin, kuten TanzSalon Helsinki/TanzKongress Hellerau 2019 Meg Stuartin ja Goethe-Institutin kanssa, The Flying Circus Project Myanmarissa ja Singaporessa (TWorks), FIT -verkoston Global City Local City ja 3-vuotinen koreografiohjelma Picnic on the Edge, Sydney/Helsinki.

Hirvanen oli Zodiak – Uuden tanssin keskuksen house-koreografi 2013-2015. Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt Hirvaselle taiteilija-apurahan vuosille 2019-2023.

Tags:

©2024 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?