Kauri Honkakoski

Fyysisen teatterin ohjaaja, Corporeal Mime -näyttämötaiteilija

Kauri Honkakoski on helsinkiläinen fyysisen teatterin ohjaaja ja Corporeal Mime -näyttämötaiteilija, sekä Kauri Honkakoski Companyn taiteellinen johtaja.

Kauri tunnetaan kehollisista teatteriteoksista, jotka rakentuvat ilmaisuvoimaisen ruumiin, kirkkaiden kuvien ja kehollisen dramaturgian varaan. Hänen työnsä koetaan usein kollektiivisten ja henkilökohtaisten assosiaatioiden kautta. Kaurin esityksiä on nähty kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla, viimeisimpänä Edinburgh Fringe Festival 2019 jossa hänen ensembleteoksensa Pulpetti (The Desk) palkittiin erittäin arvostetulla Scotsman Fringe First palkinnolla.

Kaurin taiteellisen praktiikan keskiössä on Corporeal Mime, fyysisen teatterin taidokas ja runollinen suuntaus. Sen keskiössä on pyrkimys ilmaista kehollisesti koko ihmisyyden rikas kirjo, konkreettisesta ruumiillisesta työstä aina abstrakteihin unelmiin ja ajatuksiin asti. Kaurille Corporeal Mime on ilmaisukieli, jonka avulla hän kokee tavoittavansa ihmisyyden kokemuksesta jotain olennaista, syvällistä ja jaettua.

Kauri Honkakoski erikoistui Corporeal Mime -näyttämötaiteeseen lontoolaisessa Theatre de L’Ange Fou’n huippukoulussa (2006-2013), jossa hän toimi myös avustavana opettajana ja companyn esiintyjänä.

Hän on tehnyt taiteellisia yhteistöitä mm. tanssiryhmä Gruppen Fyran, nykyklovneriaryhmä Kallo Collectiven, kuvataiteilija Jukka Rusasen kanssa ja toiminut freelance-näyttelijänä mm. Helsingin kaupunginteatterin, Wasa Teaterin ja Punchdrunk’in (UK) tuotannoissa.

 

Kuva: Vilma Pimenoff

Tags:

©2023 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?