Jenni Kivelä

Koreografi

Jenni Kivelä on valmistunut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta koreografiksi 2002. Hän on toiminut koreografina tehden teoksia perustamansa Kiltit Ihmiset -ryhmän kanssa sekä tilausteoksia eri tanssiryhmille mm. Helsinki
Dance Companylle, Mobita Danscolle, Gruppen Fyralle, Transitions Dance Companylle Englannissa, TADaC Theatre Academy Dance Companylle sekä Norrdans-ryhmälle Ruotsissa. Hänen viimeisimpiä töitään ovat Kleine Monster (2015) Zodiak Uuden tanssin keskukseen sekä Jotakin kuin Grey Gardens yksityisasuntoon (2015).

Jenni Kivelä yhdistää töissään tanssia ja teatteria luoden humoristista ja ajateltua tanssiteatteria. Hänen töitään on kuvailtu hurmaaviksi, yleisöystävällisksi, aidoiksi, tarkkanäköisiksi ja omaperäisiksi.

Jenni Kivelän koreografia Juhlapäiviä voitti Saitaman kansainvälisen koreografikilpailun Japanissa 2005. Muita palkintoja on vuonna 2006 saatu Bonnie Bird Award Lontoossa. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa paikoissa sekä Suomessa että ulkomailla mm. Belgiassa, Englannissa, Hollannissa, Japanissa, Kanadassa, Kyproksella, Latviassa, Mosambikissä, Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa.

Hän on työskennellyt housekoreografina Zodiak Uuden tanssin keskuksessa vuosina 2004-2005 sekä toiminut Teatterikorkeakoulun tanssiryhmän TADaCin taiteellisena johtajana vuosina 2007-2009.

Tags:

©2024 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?