Annamari Keskinen

Tanssitaiteilija

Annamari Keskinen on tanssija ja koreografi Helsingistä. Viimeisen 16 vuoden ajan hän on työskennellyt kansainvälisesti tanssiryhmissä ja freelancerina.

Taiteellisessa työskentelyssään hän etsii tapoja tuoda ihmisen sisäiset maailmat näkyväksi liikkeen ja esitystaiteen kautta. Keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat alitajunnasta lähtöisin muodostuvat teot ja olemisen tavat, assosiatiivinen lähestymistapa materiaaliin ja synestesia. Hänen teoksissaan liikutaan jatkuvien jännitteiden ja kerrostettujen kuvien välillä, missä ovat usein läsnä vallan ja ajan käsitteet, kaiken olemassa olevan hetkellisyys, muodonmuutos, paradoksit, välitilat ja yhteyden etsiminen.

Annamari opettaa vuosittain kansainvälisellä b12 työpajafestivaalilla Berliinissä ja on toiminut opettajana sekä koreografina Salzburg Experimental Dance Academy:ssa (SEAD) 2019 lähtien.

2018 Annamari perusti yhdessä tanssija ja koreografi Ryan Masonin kanssa Thar Be Dragons:n, joka keskittyy tanssiteatteriin, opetustyöhön ja esitystoimintaan. Koreografiduon ensimmäinen kokoillan teos Dying Animals Don’t Feel Sorry For Themselves nähtiin Helsingin Kaiku clubilla 2018. Samana vuonna Thar Be Dragons teki tilausteoksen Staatstheater Kasselin tanssiryhmälle (EI /anarchy of the body) ja keväällä 2022 saa ensi-iltansa BLINK Staatstheater Braunschweigin tanssiryhmän esittämänä.

Kuva: Ryan Mason

Tags:

©2023 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?