Matka tänne asti

(Outi Järvinen)

Me olemme Arts Management Helsingissä jo vuodesta 2012 lähtien pohtineet, mitkä asiat oleellisella tavalla vaikuttaisivat freelancetaiteilijan työelämän parantumiseen. Olemme myös omalta osaltamme yrittäneet kehittää tapoja luoda taiteilijoille parempi työelämä. Kehitystyöhön on sisältynyt lukemattomia neuvontatapaamisia ja keskusteluja yksittäisten taiteilijoiden ja taiteilijayhteisöjen edustajien kanssa.

Vuonna 2013 toteutimme yksilöllisesti räätälöityä, taiteilijalähtöistä kehitystyötä omassa ArtStart-taiteilijahautomossamme yhdessä viiden taiteilijan kanssa, koko vuoden ajan. Me opimme silloin paljon, ja toivottavasti ihanat taiteilijaystävämme Maija Hirvanen, Martina Marti, Maija Kaunismaa, Sonya Lindfors ja Anniina Jääskeläinen kokivat vuoden myös hedelmällisenä!

Halusimme hyödyntää oppimaamme ja viedä asiaa eteenpäin.

Halusimme hyödyntää oppimaamme ja viedä asiaa eteenpäin. Vuosina 2014–2015 Arts Management Helsinki toteutti ArtStart2 – hallinnollisen residenssin, jossa kehitettiin sekä henkilökohtaisia että ryhmämuotoisia palveluja freelancetaiteilijoille. Avoimen haun kautta mukaan valikoitui seitsemän taiteilijaa: Hanna Brotherus, Elina Kilkku, Karolina Kucia, Heli Meklin, Eeva Muilu, Sari Palmgren ja Favela Vera Ortiz. Yhteinen matkamme kesti kymmenen kuukautta. Residenssin tuloksia dokumentoitiin kirjalliseen loppuraporttiin, ja residenssiin osallistunut ohjaaja ja kirjailija Elina Kilkku jakoi oivalluksiaan myös kirjoitussarjassaan Teatteri- ja mediatyöntekijäin liiton jäsenille.

ArtStart2-projektin päätyttyä Arts Management Helsinki päätti perustaa taiteen freelancereille suunnatun yhteisötilan ja palvelukokonaisuuden. Syksyllä 2015 avattiin Arts Management co-work, taiteen freelancereille suunnattu yhteisötila ja palvelukokonaisuus. Noin kolmellekymmenelle taiteilijalle räätälöity palvelukokonaisuus löysi paikkansa Helsingin Kruununhaasta. Ensimmäisen toimintavuoden aikana yhteisön piirissä oli yhteensä 41 taiteilijaa.

Taiteen freelancereilla on monenlaisia tarpeita ja haasteita. Voidaksemme vielä paremmin ja monipuolisemmin tarjota juuri sopivia tukipalveluja, päätimme aloittaa maaliskuun 2017 alusta uudenlaisen, entistä laajemman palvelukokonaisuuden. Jäsenyyksiä on nyt kahta erilaista: henkilökohtaiseen palveluun perustuva Helpdesk-jäsenyys sekä laajempi Co-work -jäsenyys niille, jotka kaipaavat työyhteisöä, ryhmätoimintaa  ja työtilaa.

Ovet ovat auki. Tervetuloa meille!

 

Outi Järvinen, Arts Management Helsinki

Outi Järvinen on toinen Arts Management Helsingin kahdesta perustajajäsenestä ja osakkaasta. Hän on aiemmin työskennellyt erityisesti nykytanssikentällä, mm. Zodiak – Uuden tanssin keskuksen tuottajana, sekä lukuisten projektien, ryhmien, hankkeiden ja tapahtumien parissa.

Koulutukseltaan Outi on tanssitaiteen maisteri ja hän on ’aiemmassa elämässään’ työskennellyt freelancekoreografina.

©2018 Arts Management Helsinki. All rights reserved.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

* Your name
Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?

Log in with your credentials

Forgot your details?